loading
Contacts

Computerhulp aan huis

Vakkundige pc hulp aan huis, of op afstand

SSD inbouwen

Heb je een wat oudere computer en start deze traag op? Of worden programma’s traag ingeladen? Dan hoef je jouw computer niet meteen af te schrijven. Vaak heeft de computer nog  meer dan genoeg rekenkracht om de laatste softwaretechnologieën aan te kunnen. Het komt vaak door het beperkte opslagvermogen dat de PC trager wordt. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

De eerste stap is de Computer-APK. De computer wordt nagekeken op overbodige programma’s, bestanden en andere digitale vuiligheid. Na deze APK is de PC vaak al een stuk sneller.

Is de computer na deze APK toch nog wat traag, dan is het inbouwen van een SSD schijf stap 2. Een heel milieuvriendelijke manier om een computer weer op te knappen, want hierdoor zorgen wij er samen voor dat er minder metalen zoals aluminium, goud, koper en zilver weggegooid worden.

Daarnaast is het ook een relatief goedkope oplossing om de computer merkbaar sneller te laten draaien en prestaties te verbeteren.

Wat is een SSD?

Een SSD, oftewel een Solid State Drive, is een extra opslagschijf voor in je computer. De SSD werkt op basis van een nieuwere techniek. Een normale harde schijf werkt met draaiende onderdelen (spindel). Na verloop van tijd slijt de spindel af en wordt de computer trager.

Een Solid State Drive slaat de gegevens op computerchips op. Hierdoor heb je geen last van slijtage en blijft de computer dus langer goed werken. SSD is dus een structurelere oplossing.

Wat zijn de voordelen van een SSD?

Als je de levensduur van je computer wilt verlengen is de inbouw van een SSD een oplossing. Naast dat de SSD je computer sneller maakt, zijn er ook andere voordelen:

 • het energieverbruik gaat drastisch omlaag, dat merk je doordat je computer minder warm wordt;
 • het reactievermogen van je computer wordt fors verbeterd, dit betekent o.a. dat programma’s sneller reageren;
 • je computer heeft minder kans op crashen en dataverlies;
 • het is een milieuvriendelijke oplossing omdat er minder metalen zoals aluminium, goud, koper en zilver worden weggegooid;
 • het is een relatief goedkope oplossing om je computer sneller te maken en prestaties te verbeteren.

Wanneer is een SSD een oplossing?

Je hebt je computer laten opschonen. Je PC is weer helemaal veilig, maar de opschoonbeurt heeft niet het gewenste effect opgeleverd om deze weer helemaal goed te laten werken. SluisICT zoekt dan voor je uit of met het inbouwen van een SSD de computer beter gaat presteren en de levensduur van je computer verlengd wordt.

Let op: Upgraden met een SSD doen we voorlopig alleen voor Windows desktops.

Stappenplan SSD inbouwen

Als het inbouwen van een SSD de oplossing is dan gaan we als volgt te werk:

 1. Samen met SluisICT bestel je de juiste SSD kaart en beugel en maak je de vervolgafspraak voor als deze binnen is;
 2. Tijdens de afspraak voor het inbouwen van de SSD maken wij eerst een back-up van jouw bestanden, slaat deze op een externe harde schijf op en controleert of de back-up gelukt is. Zorg dat je altijd een externe harde schijf in huis hebt. Wij adviseren een recente externe harde schijf met tenminste een opslagcapaciteit van minimaal 1 TB ( terabyte );
 3. Vervolgens bouwt SluisICT de SSD in en start de computer opnieuw op;
 4. Wij doorlopen alle stappen om jouw PC weer gebruiksklaar in te stellen;
 5. Als laatste stap zetten wij de gemaakte back-up terug; hiermee is de SSD succesvol ingebouwd en kan je computer weer een flink aantal jaren mee.

Voorwaarden en risico’s

SluisICT is zeer kundig en heeft ervaring met het inbouwen van SSD, het maken en terugzetten van back-ups en met het openmaken van verschillende merken computers.

Toch zijn er een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn, als SluisICT een SSD gaat inbouwen:

 • Van te voren maakt SluisICT een back-up op een externe schijf. Zorg dat je een externe harde schijf in huis hebt en controleer altijd of de back-up goed is gegaan;
 • De kans is heel klein, maar er kan natuurlijk toch iets fout gaan met de externe harde schijf, zeker als deze wat ouder is. De back-up is dan ook geen 100% garantie dat er geen dataverlies zal zijn;
 • We geven garantie op het inbouwen van de SSD, maar niet op de gehele (verdere) computer en het installatieproces.

Wat is er nodig?

Om de SSD te kunnen inbouwen vragen wij je om te zorgen dat de volgende zaken aanwezig zijn als SluisICT de SSD komt inbouwen:

 • De nieuwe door u bestelde SSD kaart
 • Een externe harde schijf (min. 1 TB)
 • Een USB-stick van 8 GB
 • Beugel SSD inbouw (bracket, 3,5” naar 2,5”)

De benodigde producten zijn aan te schaffen in onze webshop

Iets voor jou?

Is je computer traag en/of wat ouder? En wil je graag weten of een SSD kaart ook voor jou een goede oplossing is? Stel ons je vragen of neem dan contact met ons op om meteen een afspraak te maken.

Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 085-0607184 of vraag direct een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Direct een afspraak maken

  Kunnen wij u ergens anders mee helpen?