loading
Contacts

Computerhulp aan huis

Vakkundige pc hulp aan huis, of op afstand

Computer Opschonen

Jouw computer opschonen, omdat je vervelende foutmeldingen krijgt of omdat de computer heel traag is geworden? Het opschonen daarvan is vaak een goed idee, bijvoorbeeld als de harde schijf vol zit. Maar ook als er voldoende ruimte beschikbaar blijft, maar de computer niet meer zo snel is als in het verleden. Ongemerkt stapelen zich allerlei bestanden en gegevens op. Data die je niet nodig hebt, maar die de werking van de computer wel steeds een beetje minder maken.

Wij kunnen jouw PC opschonen of jouw laptop opschonen. SluisICT weet welke bestanden we kunnen verwijderen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat jouw computer weer snel zal opstarten. Je kunt weer gebruik maken van de computer zoals je dat gewend bent, omdat wij die netjes voor je opschonen.

Harde schijf vol en andere problemen

Zit de harde schijf vol en wil je die graag opschonen? Een harde schijf raakt na verloop van tijd steeds voller. En verwijder je af en toe bestanden of een programma? De computer kan daar niet zomaar iets anders plaatsen, waardoor er ‘fragmentatie’ ontstaat. Het gaat om de verspreiding van alle bestanden en gegevens over de harde schijf. De computer dient alle gegevens bij elkaar te zoeken om een programma te kunnen openen of een bestand te kunnen tonen. Dat kost tijd, iets dat wij goed voor je kunnen oplossen.

SluisICT kan jouw Windows computer opschonen en je ook prima van dienst zijn als je een Apple gebruikt. Wij zetten de belangrijke bestanden weer bij elkaar en ruimen de rest netjes voor je op. 

PC opschonen in 3 stappen

Benieuwd hoe we jouw computer opschonen?  We richten ons standaard op 3 belangrijke punten:

  • Verzamelde gegevens en bestanden
  • Ongebruikte programma’s
  • Updates voor Windows of Apple
Verzamelde gegevens en bestanden

Iedere computer verzamelt ongemerkt allerlei data en gegevens. Het gaat om cookies en downloads, net als programma’s en andere bestanden die ooit nodig waren om iets te openen. De computer is niet bepaald een nette gebruiker, omdat het restjes daarvan gewoon rond laat slingeren. Dat gaat lang goed, totdat de harde schijf vol begint te raken of de gegevens te ver verspreid komen te liggen.

Je merkt het aan een trager wordende computer, waar je niets aan lijkt te kunnen doen. Wij kunnen dan jouw computer opschonen, waarmee we die als het ware voor je opruimen. Belangrijk, omdat de computer er weer sneller van wordt en we gegevens die je toch niet nodig hebt weggooien.

Ongebruikte programma’s

Op een vergelijkbare manier gaan we voor je op zoek naar ongebruikte programma’s. Heb je in het verleden software geïnstalleerd waar je nu niets meer mee doet? Het is helaas niet voldoende om het programma gewoon ‘weg te gooien’. In plaats daarvan dien je dat te de-installeren en rekening te houden met de restjes documenten en gegevens die er achter kunnen blijven.

SluisICT weet waar het om gaat en hoe je een programma volledig kunt verwijderen. Inclusief de restjes, zodat de harde schijf met gegevens die je wél nodig hebt er weer als nieuw uit komt te zien.

Updates voor Windows of Apple

Zodra we jouw computer of laptop netjes hebben opgeschoond gaan we voor je op zoek naar eventuele updates voor Windows of MacOS als je werkt op een Apple. Daarmee zorgen we ervoor dat je de laatste software kunt gebruiken. Dat komt de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid ten goede.

Laat jij jouw computer opschonen? Het resultaat is een opgeruimde computer waar je op een veilige en betrouwbare manier op kunt werken. Een prettig idee, waarmee je bovendien voorkomt dat je steeds te maken krijgt met foutmeldingen waar je niet op zit te wachten.

Laptop of computer opschonen

Wil je jouw laptop of computer opschonen, maar weet je niet goed hoe je daarmee kunt beginnen? SluisICT heeft er veel ervaring mee en helpen je daar graag bij. We komen graag bij je langs, zodat we goed kunnen bekijken wat er aan de hand is en wat de problemen zijn. Gaat het om bepaalde foutmeldingen, zit de harde schijf vol of weet je niet goed waar het aan ligt? Geen probleem, wij gaan voor je op zoek en stellen vast welke elementen we moeten opschonen.

We gaan aan de hand van ons stappenplan aan de slag en zorgen daarmee voor een opgeruimde en opgeschoonde computer. De computer werkt weer vlot en zoals je dat gewend bent, zonder dat je last hebt van vervelende foutmeldingen. De beste manier om jouw computer op te schonen, zodat je die weer kunt gebruiken zoals je dat gewend bent.

Afspraak maken

Wil je jouw computer opschonen laten uitvoeren door SluisICT? Stel ons je vragen of neem contact op om meteen een afspraak te maken.

Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 085-0607184 of vraag direct een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Direct een afspraak maken

    Kunnen wij u ergens anders mee helpen?