loading
Contacts

Computerhulp aan huis

Vakkundige pc hulp aan huis, of op afstand
LIVE STREAMING Backup Download copies of data Computing Digital Data transferring , STREAMING Download file

Back-up Maken Computer

En back-up maken van jouw vakantiefoto’s, belangrijke bestanden en alle andere waardevolle documenten die je niet mag verliezen? We worden regelmatig gebeld door klanten met de vraag waarom hun harde schijf kapot is gegaan of waarom de computer niets meer lijkt te doen. Paniek, en terecht. Hoe kom je in dat geval nog bij jouw waardevolle bestanden die je absoluut niet wilt missen? Soms lukt het om een harde schijf te herstellen, maar dat kost veel tijd en kan behoorlijk kostbaar zijn.

Niets is zo vervelend als een crash van de harde schijf of de computer, vooral omdat het verlies van belangrijke bestanden en gegevens zo makkelijk te voorkomen is. Er zijn goedkope externe harde schijven beschikbaar om alle foto’s en andere bestanden met een kopie nog een keer op te slaan. Zo ben je er zeker van dat je deze bestanden niet kwijt bent als er onverhoopt iets met de computer gebeurt.

Het maken van een back-up is door velen het meest onderschatte onderdeel van een goede beveiliging van belangrijke bestanden en alles wat je op jouw computer hebt staan. SluisICT helpt jou een reservekopie te maken of leggen je uit hoe je dat voortaan zelf kunt doen. Bijvoorbeeld iedere week of iedere maand, waardoor er nooit veel gegevens verloren kunnen gaan.

Back-up maken?: vergeet deze bestanden niet

Benieuwd waar je aan moet denken bij een back-up die je door SluisICT kunt laten maken? Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Foto’s van vakanties en herinneringen
  • Belangrijke (officiële) documenten
  • Bestanden van het besturingssysteem

Foto’s van vakanties en herinneringen

Niets is zo dierbaar als de vakantiefoto’s van afgelopen zomer en de herinneringen die je door de jaren heen hebt opgebouwd. Bij veel mensen is de computer hun digitale fotoboek, waarin alles staat wat ze de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Of zelfs nog langer geleden, waardoor de waarde hiervan alleen maar verder oploopt.

Hoe verschrikkelijk zou het zijn om die foto’s te verliezen en ook niet meer terug te kunnen krijgen? Het vervelende gevolg van een crash, als je geen back-up hebt laten maken. Vanuit Windows of op een andere computer, omdat hier allerlei goede mogelijkheden voor bestaan.

 

Belangrijke (officiële) documenten

Vakantiefoto’s zijn fantastisch om naar terug te kijken, maar denk daarnaast ook aan belangrijke officiële documenten, die je digitaal bewaart. Een veilige manier, bijvoorbeeld om te voorkomen dat ze kwijtraken of door de jaren heen vervagen. Tenminste, als je daar op tijd en regelmatig een back-up van maakt.

Denk aan de koopakte van je huis, officiële stukken over je bankrekening(en) en andere documenten waarmee je eigendommen of afspraken aan kunt tonen. Prima om die digitaal te bewaren, als je maar zorgt voor een back-up die je kunt herstellen als er een keer iets met de computer aan de hand is.

Bestanden van het besturingssysteem

Vaak over het hoofd gezien, maar ook heel belangrijk om de rest goed te laten werken: de bestanden van het besturingssysteem. Windows, Apple en andere systemen bieden goede mogelijkheden om hier een back-up of reservekopie van te maken. Prettig, omdat je er daarmee eenvoudig voor zorgt dat je alles terug kunt zetten als het ineens niet meer lijkt te werken.

Zorg er met een back-up van de bestanden van het besturingssysteem zodat je hier altijd mee kunt blijven werken op je computer. Ook als er een keer iets niet lijkt te kloppen en zelfs als de harde schijf crasht, omdat je daar een back-up van hebt laten maken. Hoe fijn is dat!

Afspraak maken

Weet je niet hoe je een back-up kunt maken van jouw computer? Wij gaan samen met je aan de slag en laten je ook zien hoe je er de volgende keer zelf een back-up kunt instellen en maken. 

Heb je vragen over de back-up voor jouw computer of wil je een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 085-0607184 of vraag direct een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Direct een afspraak maken

    Kunnen wij u ergens anders mee helpen?