loading
Contacts

Computerhulp aan huis

Vakkundige pc hulp aan huis, of op afstand

Beveiligingscamera

Soms kan het fijn zijn om een bewakingscamera laten installeren om buiten in de gaten te houden. Bijvoorbeeld als je in een buurt woont waar al meerdere inbraken geweest zijn, of als je zelf regelmatig van huis bent en een extra oogje in het zeil wilt houden.

Ook kan het handig zijn om van een afstandje met de mensen die voor jouw deur staan te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld de pakketbezorger vertellen waar hij je pakketje achter kan laten.

Voor al deze dingen is de beveiligingscamera of IP-camera een goede toevoeging aan jouw woning. Maar hoe kun je een beveiligingscamera of IP-camera installeren? Is het verstandig om de beveiligingscamera of IP-camera installatie zelf uit te voeren of kun je beter een vakman inhuren? En is een bewakingscamera voor buiten voor iedereen geschikt?

Hulp nodig bij het aansluiten van de camera en router?

 Steeds populairder zijn de beveiligingscamera’s uit China. Qua beeld, prijs en opties zeer goed, echter qua stabiliteit en betrouwbaarheid op dit moment een stuk minder. U dient goede apparatuur te hebben om uw camera’s zo in te stellen dat je er maanden of jaren niet meer naar om dient te kijken. Faalt de router, het draadloos internet, weinig bereik, geen opslagdata, of een falende camera en u denkt dat uw goed beveiligd bent dan is het mogelijk dat er na een inbraak niets is opgenomen.

Beveiligingscamera aansluiten

Een beveiligingscamera of IP-camera aansluiten wordt door vele mensen nog als zeer ingewikkeld ervaren. Je hebt een degelijke portie ervaring nodig op meerdere vlakken, maar voornamelijk de router. Een aantal stappen welke u bij het aansluiten dient te nemen:

  • De camera verbinding laten maken met uw router, draadloos, bedraad of PoE
  • Een vast IP-adres toewijzen in de camera en in de router. Dit voorkomt later storing.
  • Beveiligingscamera App installeren op telefoon, tablet, NAS, harddisk recorder of computer
  • Poorten forwarden: Om buiten uw netwerk ook uw beveiligingscamera te kunnen inzien dient uw poorten te forwarden in de router.
  • Bewegingsdetectie: Opneem en bewegingsfuncties instellen.
  • Belangrijk: verander uw standaard wachtwoord van de ip-camera en harddisk recorder.  Door de standaard wachtwoorden 123456 of admin is dit door een script zeer makkelijk in te zien. Je hoeft hier geen hacker voor te zijn.
  • Gebruik niet altijd de standaard poort 80

Router: de router is de basis van uw netwerk thuis, het regelt dus ook de communicatie met uw camera’s zowel binnen als buiten uw netwerk. Meer weten over routers dan kijkt u hier.

Afspraak maken

Bij SluisICT helpen we je graag met de installatie van je beveiligingscamera’s. Wij lossen de meeste  problemen snel en vakkundig voor je op. 

Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 085-0607184 of vraag direct een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Direct een afspraak maken

    Kunnen wij u ergens anders mee helpen?