loading
Contacts

Computerhulp aan huis

Vakkundige pc hulp aan huis, of op afstand
04FMVogW4N8yundUyOM7HlN-24.fit_scale.size_1028x578.v1578447633

Internet Aansluiten

Internet aansluiten en dat het liefst in één keer goed doen? Je hebt daar een aantal dingen voor nodig, zoals een modem, router, een computer en de juiste software om het allemaal werkend te krijgen. Zelfs met de hulp vanuit Windows of MacOS valt het niet altijd mee om de verbinding te laten werken. Kom je er niet helemaal uit of weet je niet waarom het apparaat uiteindelijk geen verbinding maak? Het zijn typische problemen waar veel mensen tegenaan lopen, en waar we je gelukkig goed bij kunnen helpen.

We kijken allereerst de internetaansluiting voor je na: komt het internet op de juiste manier bij je binnen? Vervolgens kunnen we verbinding maken met jouw modem en router, net als met het apparaat dat je daarvoor wilt gebruiken. Daarna kunnen we wifi instellen en aansluiten, zodat je ook op mobiele apparaten beschikking hebt over de gewenste verbinding. 

Internetverbinding maken: wat heb je nodig?

Wil je jouw internet aansluiten en zoek je naar een specialist voor een werkende internetverbinding? We gaan aan de slag met alles wat je daarvoor nodig hebt:

  • Actieve internetverbinding bij je thuis
  • Modem om het signaal te ontvangen
  • Router om het signaal door te geven
  • UTP-kabel naar een vaste computer of laptop
  • Eventueel: mobiel apparaat om wifi te gebruiken

Het begint allemaal bij een actieve internetverbinding bij je thuis. Neem je internet af bij bijvoorbeeld Ziggo, T-Mobile, Solcon, KPN of een andere provider? Wij checken voor je of dit werkt. Is dat niet het geval? Dan gaan we voor je na hoe dat komt, om je een goede oplossing te kunnen bieden. Soms betekent dit dat wij contact moet opnemen met de provider.

Werkt de actieve aansluiting bij je thuis? Het modem en de router zorgen ervoor dat je het signaal kunt ontvangen en weer kunt doorgeven. Soms gaat het om één apparaat, maar het kunnen er ook twee zijn. De apparaten laten allerlei knipperende lampjes zien en hebben verschillende aansluitingen, vaak aan de achterkant. Het is een complex geheel, waarvan wij gelukkig goed weten hoe het allemaal werkt. Wij voorkomen dat je de verkeerde aansluitingen gebruikt en herkennen het meteen als er een lampje niet brandt dat het wel moet doen.

Als jouw modem en router ook goed werken gebruiken we UTP-kabel om de verbinding met jouw computer te maken. Dat kan een vaste computer of een laptop zijn. Wij weten welke aansluitingen we moeten gebruiken en hoe we op de computer verbinding maken. Vanaf dat moment kunnen we jouw internet instellen, inclusief het gebruik van wifi. We maken het internet ook draadloos beschikbaar in een thuisnetwerk.

Zodra ook het wifi-netwerk beschikbaar is sluiten we daar de verschillende mobiele apparaten voor je op aan. Het gaat bijvoorbeeld om een tablet, net als om een smartphone waar je gebruik van maakt. We gaan op die manier pas weg als je helemaal tevreden bent met het internet.

Internet aansluiting: wifi instellen

Werkt het internet, maar wil je wifi instellen en kom je daar niet goed uit? Het is belangrijk om dit goed te doen, zowel voor het dagelijks gebruik als op het gebied van veiligheid. Wij voorkomen dat je gebruik maakt van een open netwerk, waardoor ook anderen met je mee kunnen kijken. Dat brengt risico’s met zich mee, omdat hackers toegang kunnen krijgen tot jouw computer en andere apparaten, net als tot het netwerk dat je gebruikt.

We kunnen jouw internet router instellen en ervoor zorgen dat je zowel via de UTP-kabel als wifi gebruik kunt maken van internet. We stellen alles op een veilige manier voor je in, zodat het zonder problemen werkt. We gaan niet weg voordat het internet werkt op de manier zoals je dat verwacht, zodat je er op alle apparaten gebruik van te kunnen maken.

Afspraak maken

Problemen met jouw internetaansluiting of wil je internet aansluiten, maar weet je niet welke aansluitingen daarbij belangrijk zijn? We zijn jouw specialist bij problemen met internet, waardoor we je daar uitstekend mee kunnen helpen. 

Heb je specifieke vragen over hulp bij internet aansluiten of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 085-0607184 of vraag direct een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Direct een afspraak maken

    Kunnen wij u ergens anders mee helpen?