loading
Contacts

Windows 11 krijgt in februari ondersteuning voor Android-apps, taakbalkverbeteringen en meer

Zoals gebruikelijk heeft Microsoft de nieuwste Windows 11 Insider Preview Build voor het Dev Channel geïntroduceerd. De nieuwe Windows 11 build-versie 22543 wordt geleverd met een paar nieuwe wijzigingen, waaronder nieuwe Narrator-stemmen, Narrator-sneltoetsen en meer. Hier is een kijkje.

Windows 11 Insider Preview Build 22543: wat is er nieuw?

Ten eerste bevat de nieuwste Windows 11-build nu nieuwe Narrator-stemmen, die bedoeld zijn om natuurlijker te zijn voor het gemak van scrollen op internet, lezen en meer functies. Deze nieuwe stemmen, Jenny en Aria , maken gebruik van de tekst-naar-spraak op het apparaat op het apparaat en werken offline zodra ze zijn gedownload. Ze zijn momenteel echter alleen beschikbaar in het Amerikaans-Engels.

Om de nieuwe Verteller-stemmen te krijgen, kunnen gebruikers naar de Verteller-instellingen gaan -> Selecteer de optie “Toevoegen” onder de optie “Natuurlijke stemmen toevoegen” -> Selecteer een van de beschikbare opties en installeer ze. Gebruikers moeten zowel Jenny als Aria-vertellerstemmen afzonderlijk downloaden en kunnen zelfs een voorbeeld van de stemmen krijgen voordat ze worden gedownload.

windows 11 build 22543 nieuwe verteller stemmen inschakelen
Afbeelding: Windows Insider

Gebruikers kunnen ook gemakkelijk schakelen tussen Narrator-stemmen met nieuwe sneltoetsen. Om naar de vorige stem in de combobox met instellingen te gaan, kunnen Verteller + Alt + de min-toets worden gebruikt. Om naar de volgende stem te gaan, is Verteller + Alt + de Plus-toets nu beschikbaar.

Deze update werkt ook de mediabediening op het vergrendelingsscherm bij het afspelen van muziek bij om overeen te komen met het Windows 11-ontwerp. Dit komt bovenop de opnieuw ontworpen gebruikersinterface voor volume en helderheid, die onlangs werd geïntroduceerd . De update bevat ook de mogelijkheid om het formaat van de app-vensters in Snap-lay-outs te wijzigen om het actieve venster te laten zien en de niet-actieve onscherpe overlay met hun pictogrammen te plaatsen.

formaat van snap lay-out wijzigen

Bovendien zal het gebruik van de sneltoets WIN + ALT + K een indicator weergeven om aan te geven dat een gesprek op Microsoft Teams is uitgeschakeld. Bovendien zijn er een aantal fixes en verbeteringen als onderdeel van de update.

U moet weten dat deze wijzigingen deel uitmaken van de Windows Insider en al dan niet vrijgegeven kunnen worden aan het algemene publiek. Als u een Insider bent, kunt u eenvoudig de update downloaden en toegang krijgen tot de nieuwe functies!

 

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *